Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Fiscale klimaatmaatregelen gaan glastuinbouw vanaf 2025 pijn doen

Het wetsvoorstel fiscale klimaatmaatregelen glastuinbouw is niet controversieel verklaard. Glastuinders gaan de energietransitie daardoor al vanaf 2025 in de portemonnee voelen.
Glastuinders gaan de energietransitie al vanaf 2025 in de portemonnee voelen, nu het wetsvoorstel fiscale klimaatmaatregelen glastuinbouw niet controversieel is verklaard. - Foto: ANP

Glastuinders gaan de energietransitie al vanaf 2025 in de portemonnee voelen, nu het wetsvoorstel fiscale klimaatmaatregelen glastuinbouw niet controversieel is verklaard. – Foto: ANP

Het kabinetsvoorstel voor de Wet fiscale klimaatmaatregelen glastuinbouw werd, net als vrijwel al die andere wetsvoorstellen die nog tussen kabinet en Kamer hingen en hangen, niet controversieel verklaard. Dat zorgt er nu voor dat vrijwel alle glastuinders de energietransitie al vanaf 2025 in hun portemonnee gaan voelen.

Direct al op Prinsjesdag gingen bij Glastuinbouw Nederland de alarmbellen rinkelen. Dat er fiscale lastenverzwaring aan zat te komen, was al een paar jaar duidelijk. Wat nog moest worden uitgewerkt was hoeveel daarvan via energiebelasting zou gaan lopen. Ook hoeveel via de aangekondigde CO2-heffing langs het sectorsysteem dat overheid en bedrijfsleven hadden afgesproken, was nog onbekend.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers