Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Eerst water, de rest komt later bij asperge’

“Ja, het seizoen loopt tegen het einde, maar we zijn nog volop aan het oogsten”, meldt Ad van Haperen, bedrijfsadviseur bij Teboza in Helden, op 13 juni.
Foto: Stan Verstegen

Foto: Stan Verstegen

“Ja, het seizoen loopt tegen het einde, maar we zijn nog volop aan het oogsten”, meldt Ad van Haperen, bedrijfsadviseur bij Teboza in Helden, op 13 juni.

“Natuurlijk wel op minder hectares en we merken de invloed van het wisselende weer. Wij oogsten om de dag en oogsten dan gemiddeld zo’n 600 kilo per hectare. Momenteel zitten we op 250 kilo, maar dat zal de komende dagen wel weer wat oplopen.” Er zijn echter medewerkers die dat niet meer afwachten. “Er zijn er die hun koffers al gepakt hebben. Ik zou zeggen, ga nog even door, je bent hier tenslotte om geld te verdienen en er zijn weken geweest waar ze minder uren konden draaien, maar blijkbaar kijken zij daar anders tegenaan. Aan de andere kant, er zijn er ook die al 3 maanden aan het steken zijn, dan kan ik me ook wel voorstellen dat je er op een gegeven moment genoeg van hebt.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers