Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘E. coli in groenten blijft risico’

In mei 2011, nu precies tien jaar geleden, doken er in de omgeving van Hamburg plotseling een groot aantal vermoedelijk voedselgerelateerde ziekte- en sterfgevallen op.

Laatst geüpdatet:

Foto: ANP

Foto: ANP

In mei 2011, nu precies tien jaar geleden, doken er in de omgeving van Hamburg plotseling een groot aantal vermoedelijk voedselgerelateerde ziekte- en sterfgevallen op.

Oorzaak bleek een zeer agressieve vorm van de overigens onschadelijke E. coli-darmbacterie. Deze zeldzame variant (E. coli O104:H4) produceert een gifstof die schade aan bloedvaten, nieren en zelfs hersenen aanricht.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers