Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Druk met rabarber oogsten en met geduld hebben’

Varkens eruit, rabarber erin. Zo ongeveer startte Martin Peeters in het Limburgse Heide meer dan twintig jaar geleden met de teelt van rabarber.

Varkens eruit, rabarber erin. Zo ongeveer startte Martin Peeters in het Limburgse Heide meer dan twintig jaar geleden met de teelt van rabarber.

“De adviseur raadde me indertijd aan met ijsbergsla en prei te starten. Dat vertelde hij overal, daarom besloten we iets anders te gaan doen… Het voordeel van rabarber is dat het een intensieve teelt is, met toentertijd weinig mechanisatie. Dat paste bij ons en dat is nog steeds zo. Je moet wel geduld hebben: als je begint, weet je dat je pas voor het eerst kunt oogsten in het derde teeltjaar. De boekhouder en de bank hebben me toen regelmatig bedenkelijk aangekeken.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers