Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Druk, het is twee keer kerst – witlof is echt nodig’

“We hebben nul zieken”, vertelt Dennis Blankendaal van witlofbedrijf Frysk Witlof in Sexbierum. “Dat proberen we te handhaven door te pauzeren in ploegen, en door tijdens het werk 1,5 meter afstand te houden.”
Een onderdeel van de komende logistieke veranderingen is het in elkaar schuiven van de nu nog apart opgestelde snij- en inpaklijnen. De oogst en het inpakken worden -zoals nu ook het geval is - in aparte ruimten uitgevoerd. - Foto: Joost Stallen

Een onderdeel van de komende logistieke veranderingen is het in elkaar schuiven van de nu nog apart opgestelde snij- en inpaklijnen. De oogst en het inpakken worden -zoals nu ook het geval is – in aparte ruimten uitgevoerd. – Foto: Joost Stallen

“We hebben nul zieken”, vertelt Dennis Blankendaal van witlofbedrijf Frysk Witlof in Sexbierum. “Dat proberen we te handhaven door te pauzeren in ploegen, en door tijdens het werk 1,5 meter afstand te houden.”

Dat gebeurt onder andere door het aantal mensen aan de sorteer- en inpaklijnen te beperken. “Dat gaat wel ten koste van de productie”, aldus Blankendaal. “Ik denk dat we nu wekelijks 25 tot 30 ton minder produceren dan we zouden doen zonder Corona.” Hand in hand daarmee worden er minder wortels opgezet, en wordt er wat rustiger getrokken. “We werken nu met Flexine, die trekken we in 23, 24 dagen. Het is al met al redelijk goed te plannen. Het helpt ook dat we vanwege onze BRC-certificering altijd al bezig zijn met hygiëne, en standaard al de nodige maatregelen en voorschriften hanteren. Onbewust doe je dan al heel wat, net zoals dat ook voor Corona wordt gevraagd”, aldus Blankendaal half april.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers