Doorgaan naar artikel

Deelnemers Autonomous Greenhouse Challenge bekend

Na een 24-uurs hackathon is bekend geworden welke 5 teams er deel mogen nemen aan een wedstrijd in het autonoom telen van cherrytomaten.

De winnende teams krijgen vanaf december een echte kas-afdeling in beheer waarin zij dankzij kunstmatige intelligentie met zo min mogelijk input aan bijvoorbeeld water, voeding en energie, ‘op afstand’ een zo goed mogelijk een cherrytomatengewas moeten telen. Het gaat om een 6 maanden durende teelt.

Tijdens een voorronde, waarin 21 teams (samengesteld uit deelnemers van in totaal 26 nationaliteiten) de hoogste nettowinst uit een cherrytomatenteelt moesten zien te behalen via een simulatieprogramma, werd bepaald wie er straks mogen deelnemen aan de tweede editie van de Autonomous Greenhouse Challenge georganiseerd door Wageningen University & Research en Tencent. De 5 winnende teams in de game om virtuele tomaten te telen zijn AiCU, The Automators, Digilog, IUA.CAAS, en Automatoes. Een groot deel van de deelnemers aan de eerstgenoemde 2 teams deed vorig jaar ook mee.

Nederlandse teams

Nederlandse teams die door gaan naar de Autonomous Greenhouse Challenge zijn The Automators en Automatoes. De eerste bestaat uit medewerkers en studenten van Delphy, Wageningen University en 30Mhz. Automatoes bestaat uit medewerkers, onderzoekers en studenten van Van der Hoeven Horticultural Projects, TU Delft, Keygene, Hoogendoorn Growth Management.

Wedstrijdregels

De hackathon bestond uit verschillende onderdelen: een internationale jury gaf punten voor de teamsamenstelling (20% van de punten), voor hun AI aanpak (30% van de punten) en voor de nettowinst die werd behaald in de game om virtuele tomaten te telen (50% van de punten).

Tijdens een pitch voor de internationale jury moesten de teams hun wetenschappelijke en praktische aanpak presenteren voor het daadwerkelijk autonoom besturen van een kas qua klimaat, fertigatie en teelt.

Winst-optimalisatie

Het tweede onderdeel was het resultaat behaald in de game-omgeving: de gehaalde nettowinst in euro’s van een virtuele tomatenproductie. Hierin kregen de teams toegang tot een klimaatmodel en een gewasgroeimodel van tomaat die door onderzoekers van de WUR ontwikkeld zijn. De teams moesten zelf de ideale setpoints voor temperatuur, hoeveelheid licht, CO2-concentratie en een aantal teelt-gerelateerde parameters, zoals plant- en stengeldichtheid, bepalen. Dat deden zij met behulp van hun eigen algoritmes.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin