Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘De aardbeienkathedraal’

Dat aardbeien prachtig zijn en heerlijk smaken, weten wij natuurlijk. Gelukkig leren ook steeds meer consumenten Hollands zacht fruit kennen, door hun aandacht voor lokaal geproduceerd voedsel.
Foto: Peter Roek

Foto: Peter Roek

Dat aardbeien prachtig zijn en heerlijk smaken, weten wij natuurlijk. Gelukkig leren ook steeds meer consumenten Hollands zacht fruit kennen, door hun aandacht voor lokaal geproduceerd voedsel.

Onze sector heeft nog genoeg huiswerk als het over imago en draagvlak gaat. Enkele kunstenaars hebben ons namelijk aan het denken gezet. Meestal een groep waar je niet zoveel mee hebt, tenzij je kunstliefhebber bent. Voor het project Foodlab TOV zijn ze bewust gekoppeld aan enkele aardbeientelers met teeltondersteunende voorzieningen (= TOV’s). Juist omdat kunstenaars écht anders kijken. Want ooit een teler gesproken die zijn tunnelkas vergeleek met een kathedraal? Of die aardbeien bekeek als per stuk verpakte juwelen? Vast niet. Juist die verwondering van kunstenaars en hun idee van schoonheid zet je wel aan het denken.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers