Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Bovengrond was hard, ondergrond pek’

Hans en Jan Rozendaal in Strijen telen knolselderij met en zonder loof. Verder telen ze sluitkool, prei, ronde courgette in de kleuren groen, geel en wit en groenselderij.

Hans en Jan Rozendaal in Strijen telen knolselderij met en zonder loof. Verder telen ze sluitkool, prei, ronde courgette in de kleuren groen, geel en wit en groenselderij.

Dat gaat biologisch, op grond variërend van zavelige tot zware klei met 40 tot 50 procent afslibbare delen. “Dit jaar staat de groenselderij op de zware grond”, vertelt Hans Rozendaal. Die is in januari, februari geploegd, onder omstandigheden die niet ideaal waren. “Het was eigenlijk te nat, maar je kunt niet blijven wachten. Door het uitblijven van vorst stonden de restanten van de vorige teelt sluitkool er nog ‘fris’ op.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers