Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Blijft de consument meer groenten eten?

Hoe kan AI de positieve rol van groenten en fruit verder verbeteren? Dat was het thema op een bijeenkomst op de Brightlands Campus Greenport Venlo.
De deelnemers aan AI & Gezondheid werpen een blik in de nieuwe teeltlocatie op Brightlands met tien reguliere en zes bijzondere teeltruimten. Foto: Stan Verstegen

De deelnemers aan AI & Gezondheid werpen een blik in de nieuwe teeltlocatie op Brightlands met tien reguliere en zes bijzondere teeltruimten. Foto: Stan Verstegen

Welke mogelijkheden kan AI bieden om de positieve rol van groenten en fruit in het kader van de volksgezondheid verder te verbeteren? Dat was het thema op een bijeenkomst op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Het lijkt vooralsnog vooral een zoektocht.

Tijdens de coronajaren nam de consumptie van groenten en fruit toe. De vraag is of dat tijdelijk was of dat die trend zich doorzet? Uit onderzoek blijkt dat 27% van de Nederlanders dagelijks voldoende groenten eet. Bij fruit is dat zelfs maar 19%, hoewel je zou verwachten dat het makkelijk is om fruit te eten. Gemiddeld eet een Nederlander volgens het RIVM dagelijks 153 gram groenten en 150 gram fruit. Het Voedingscentrum beveelt 250 gram groenten en 200 gram fruit aan. Daaruit kun je concluderen dat de consumptie groeipotentie biedt.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers