Het areaal biologische groenten in de 28 EU-landen kwam in 2017 uit op 156.000 hectare, dat is 16% groter dan in 2016 en ruim 60.000 hectare meer dan 10 jaar geleden. De grootste oppervlakte is te vinden in Italië.
Volgens het Duitse informatie- en kennisbureau AMI (Agrarmarkt Informations-Gesellschaft) in Bonn is het areaal biologische groenten het grootst in Italië (55.100 ha), gevolgd door Frankrijk (20.900 ha), Spanje (20.500 ha), Duitsland (14.000 ha), Polen 8.100 ha), Nederland (6.800 ha), het Verenigd Koninkrijk 6.300 ha), Oostenrijk (3.500 ha, Hongarije (3.400 ha), Bulgarije (3.400 ha) en Denemarken (3.100 ha). In de overige EU-landen wordt nog zo’n 11.300 hectare biologische groenten geteeld.
Volgens het CBS bedroeg in 2017 het biologisch en gangbare areaal (industrie)groenten in Nederland samen 87.000 hectare, waaronder 35.000 hectare uien en aardbei (2.700 ha). Winterpeen komt na ui met 6.500 hectare, daarna volgen asperges (3.800 ha), witlofwortels (3200 ha), doperwt (3.100 ha), aardbei, spruitkool (2.600 ha), waspeen (2.500 ha), sperzieboon (2.400 ha) en prei (2.300 ha).