Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Binnenkort de rekening voor waterverbruik’

“Onze prei staat redelijk goed, maar de laatste week begint er wel wat roest in te komen”, meldt Frank Schelfhout in het Belgische Bornem. Omdat hij biologisch teelt, valt tegen roest niets te beginnen. “Gewoon afwachten hoe het verder gaat.”
Foto: Stan Verstegen

Foto: Stan Verstegen

“Onze prei staat redelijk goed, maar de laatste week begint er wel wat roest in te komen”, meldt Frank Schelfhout in het Belgische Bornem. Omdat hij biologisch teelt, valt tegen roest niets te beginnen. “Gewoon afwachten hoe het verder gaat.”

Preiteler Frank Schelfhout constateert verschillen in gevoeligheid tussen preirassen. “Poulton en Vitaton hebben wat meer roest dan Aylton. Maar Poulton staat ook op een ander perceel, daar kan het ook dus ook mee te maken hebben. Al zijn ze gevoeliger voor roest, ze zijn beter bestand tegen de winter en de vorst. Dat is dan weer het voordeel, want ieder blad dat je eraf moet halen door roest of door een andere oorzaak, scheelt toch in de kilo’s.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers