Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Bij groente minder aandacht voor smaak dan bij fruit’

Kinderen of volwassenen die klagen dat ze groente niet lekker vinden en er daarom te weinig van eten. Hebben die last van verkeerde perceptie? Vera van Stokkom onderzocht het en concludeert dat aan groente op zich inderdaad weinig smaak zit. Wat echter geen reden is voor wanhoop.

Laatst geüpdatet:

Foto: Ton van der Scheer

Foto: Ton van der Scheer

Kinderen of volwassenen die klagen dat ze groente niet lekker vinden en er daarom te weinig van eten. Hebben die last van verkeerde perceptie? Vera van Stokkom onderzocht het en concludeert dat aan groente op zich inderdaad weinig smaak zit. Wat echter geen reden is voor wanhoop.

Dat topkoks zo laaiend enthousiast zijn over de smaak die groente te bieden heeft, komt waarschijnlijk door hun getrainde smaakpapillen. Of door hun fantastische bereiding en combinatie met andere ingrediënten. Want grondig smaakonderzoek toont aan dat de smaakintensiteit van groente op een schaal van 1 tot 100 zelden boven de 15 uitkomt.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers