Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Aspergeseizoen begon nat en bleef nat

Het aspergeseizoen startte ongekend nat. Half mei speelde de nattigheid nog altijd parten. Hoe beleven aspergetelers het seizoen tot nu toe?
Op 2 mei viel op een deel van de percelen van Martens Asperges 62 millimeter water in een paar uur tijd. – Foto: Stan Verstegen

Op 2 mei viel op een deel van de percelen van Martens Asperges 62 millimeter water in een paar uur tijd. – Foto: Stan Verstegen

De start van het aspergeseizoen was ongekend nat. In de eerste helft van mei speelt de nattigheid nog altijd parten. Desondanks zijn telers positief over de productie en de prijzen. Wel speelt roest meer op. Met name de factor arbeid is voor veel ondernemers hét grote issue.

Ruim twee maanden geleden maakte Groenten & Fruit een rondje langs de aspergevelden, bij de aftrap van het seizoen. ‘Nat, nat, nat’, was het geluid dat overal klonk. Maar iedereen was ervan overtuigd dat het tij snel zou keren en dat het zonnige en droge voorjaarsweer zich spoedig zou aandienen. Niets bleek minder waar.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers