Alle 'Video'-artikelen
Hier vind je een uitgebreide verzameling van 'Video'-artikelen met de laatste trends en analyses. Lees meer achtergronden, interviews, marktanalyses en columns.
63 resultaten
Weergave:
Mitas te water met Claastrekker
Het wordt wel eens voor de flauwekul gezegd: 'die trekker heeft zo'n brede banden, die rijdt zelfs nog over water.' Zou dat écht kunnen?
Zelfrijdende plantmachine voor perspotplanten
Peter van Osch in Leunen werkt sinds dit seizoen met een zelfrijdende plantmachine voor perspotplanten. Het geheel staat op een rupsonderstel met een spoorbreedte van 2,25 meter, met 6 rijen planten op een bed. Het planten gaat met conventionele plantbanden voor perspotten, met een bemanning van drie personen. In dezelfde (GPS-gestuurde) werkgang wordt de grond plantklaar gelegd en kan tegelijk bemest worden.
Spitmachine gaat tot 1,35 meter diepte
Spitmachines vallen doorgaans niet in de categorie ‘bijzondere mechanisatie’. De spitmachine van loonbedrijf Huijbregts in Zundert vormt daar een uitzondering op, met schoppen die tot 1,35 meter diepte door de grond kunnen gaan.
Van Dam bezoekt proefbedrijf zilte teelten
Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) bezocht maandag Zeewiercentrum NIOZ en het Zilt Proefbedrijf op Texel. Tijdens het regenachtige bezoek stonden de productiemogelijkheden van zeewier en zilte gewassen centraal.
Oogstrobot witlof gaat onvermoeibaar door
Dik vijf jaar is firma de Boer in Spierdijk bezig geweest met een aanpak om het uithalen van de kroppen witlof uit een trekbak te automatiseren. Het resultaat is een robot die per keer 24 wortels/kroppen uit de trekbak haalt. De capaciteit ligt hoger dan met handmatig uithalen, en ligt de hele werkdag lang op een gelijk niveau.
Van Dam op bezoek bij getroffen boeren
Woensdag bracht staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) een bezoek aan leliebollenteler Wilbert Mans in Weert (Limburg) en paprikateler Thijs Joosten in Someren (Noord-Brabant). Beiden hebben zware schade door de overvloedige neerslag en hagel. De boeren, LLTB, ZLTO, provincies en gemeenten hoopten op financiële steun van Van Dam. Maar daar gaf hij niet aan toe.
Mollen verdelgen met koolmonoxide
Martijn Rooijakkers verdelgt mollen met koolmonoxide, via een industriële verbrandingsmotor. De mol slaapt in, het kadaver blijft in de gang achter. De lijklucht schrikt andere mollen af. De jonge ondernemer rekent een uurloon van €32,50. Op de meeste bedrijven is hij met een uur klaar.
Tomaten en vissen bovenop een flat
In Den Haag staat de grootste stadsboerderij van Europa: een professionele groente- en viskwekerij in en op een oud kantoorgebouw van Philips. UF002 De Schilde is dit voorjaar geopend. Managing director Mark Durno leidt rond en vertelt over dit bedrijf en over 'aquaponics', de combinatie van vis- en groentekweek in een stadsomgeving.
Overtuigd van trayplantopkweek op stellingen
Van de grond af opkweken, daar is de plantkwaliteit zeer bij gebaat en het biedt bedrijfskundige voordelen. Vanaf het moment dat aardbeienplantenkweker Frank van Alphen in Galder daarvan overtuigd was, is het hard gegaan. Waar in april nog niets te zien was, ligt nu 3 hectare stellingen. De opbouw en montage van het geheel vroeg wel de nodige organisatie. Het betrof onder andere het leggen van de profielen, met een stukslengte van 300 meter.
Folie leggen in asperges, spectaculair van bovenaf
In de laatste uitgave van Groenten & Fruit kwam aspergeteler Johan Bax uit Leende aan het woord in de rubriek 'Geluiden uit de teelt'. Een onderdeel van de aspergeteelt is het aanbrengen van folie over de ruggen, zoals te zien is op de foto bij de tekst. Er is ook een film gemaakt van het folie leggen. Dat levert spectaculaire beelden op, vanwege het vernuft en de snelheid waarmee teler Bax het folie leggen aanpakt én vanwege de manier waarop de beelden zijn vastgelegd.
Video
Video
Video
Video
Video
Video
Video
Video
Video
Video