Alle 'Interview'-artikelen
Hier vind je een uitgebreide verzameling van 'Interview'-artikelen. De laatste trends en analyses. Lees ook onze opinies, columns, achtergronden en marktanalyses.
132 resultaten
Weergave:
‘Stadskas groene hotspot voor moderne stedeling’
Architect Jago van Bergen is ervan overtuigd dat de toekomst van de glastuinbouw in de stad ligt.
‘Koester uw enige sectorspecifieke arbodienstverlener’
“Het is nog niet zo lang geleden dat als je over duurzame inzetbaarheid van werknemers begon, er lacherig over werd gedaan. Komt wel goed, werd geredeneerd. Inmiddels wordt de problematiek beter herkend en erkend”, aldus Math Creemers, directeur van Stigas.
Sector zoekt uitweg stapeling van CO2-maatregelen
Iedereen, zeker de overheid, onderschat de impact van de fiscale maatregelen die al zijn getroffen voor de glastuinbouw, stelt Adri Bom-Lemstra
Martien Penning: ‘Van exportmodel naar internationaliseringsmodel’
Ter gelegenheid van 20 jaar Hillenraad100 heeft Martien Penning bij de meest toonaangevende bedrijven onderzocht hoe de vlag erbij hangt. De ambitie blijkt onverminderd.
‘Gewasbescherming wordt een systeembenadering’
Wat betreft de gewasbescherming zal het echt anders worden. Het wordt steeds meer een systeembenadering, waarbij je met een doordachte aanpak, preventie, bodemmaatregelen, rassenkeuze en technologie een meer weerbare teelt realiseert. Dat zegt gewasbeschermingsdeskundige Aryan van Toorn.
André Hoogendijk (BO Akkerbouw): ‘Alle open teelten zijn welkom’
Het kabinet kijkt naar meer collectiviteit. BO Akkerbouw kan als voorbeeld dienen. “Alle open teelten zijn welkom”, zegt directeur André Hoogendijk.
Autonome teelten in 2050 zijn de stip op de horizon
In 2050 maken robotisering, digitalisering en AI handmatige arbeid in Nederlandse kassen vrijwel overbodig, aldus de toekomstvisie Arbeid van Glastuinbouw Nederland. Deze stip op de horizon is volgens voorzitter Adri Bom-Lemstra alleen bereikbaar als over arbeidsmigratie genuanceerder gediscussieerd gaat worden.
Adviesraad Migratie: ‘Komst arbeidsmigranten afwegen op brede welvaart’
Paul de Beer (Adviesraad Migratie) schreef een rapport over arbeidsmigranten. Overleeft de tuinbouw een debat over de waarde van het werk?
‘Teler moet beter nadenken over klimaatrisico’s’
Tuinders en boeren nemen de risico’s van klimaatverandering onvoldoende serieus. In plaats van ad hoc crisismanagement, is doordacht risicomanagement veel verstandiger, betoogt Gerry Kouwenhoven van Hogeschool Inholland.
Alexander van Noort (Ennatuurlijk): ‘Hobbels in route doorbraak aardwarmte’
Ennatuurlijk steekt de doelstellingen voor aardwarmte niet onder stoelen of banken. Als marktleider zet het bedrijf zich in om deze energievorm te laten doorbreken. Daarvoor trok het bedrijf met Alexander van Noort een bezielende directeur aan, maar moet het ook een bittere tegenslag in Middenmeer slikken.
Veenstra (LTO Noord): ’Benut potentie van onbenut personeel’
Het inzetten van onbenut arbeidspotentieel zoals statushouders en mensen met een arbeidsbeperking heeft een grote potentie, meent Robert Veenstra (LTO Noord).
Bart Jongenelen: ‘Andere aardbeienrealiteit in Noord-Amerika’
Bart Jongenelen was een hoofdrolspeler in de Nederlandse aardbeienwereld. Hij stapte over van Delphy naar Mastronardi Produce.
‘Zonder chemie zou de wereld er niet best voor staan’
Klopt er iets van de tegenstelling tussen kwalijke chemische en fijne groene middelen? We vroegen het aan scheikundigen Ben Feringa en Willie Peijnenburg.
Dealen met historische vervuilingen in Hollands Waterland
Zijn waterschappen veredelde natuurorganisaties, zoals soms wordt beweerd? Dat proberen we uit bij Remco Bosma en Jos Beemsterboer van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.
Toxicoloog: ‘Schade hersenontwikkeling niet meegenomen in toelating middelen’
Een lelieteler mag van de rechter zijn percelen niet meer bespuiten. Martin van den Berg was als toxicoloog bij de zaak betrokken. Volgens hem is het verbod terecht.
Meerprijs PlanetProof doorbraak, wel ‘alert’ blijven
Stefanie de Kool, programmamanager bij Stichting Milieukeur (SMK), ziet ook dat er nog steeds twee standaarden zijn voor AGF in Nederland: On the way to PlanetProof en Beter voor Natuur en Boer.
Interview
Interview
Interview
Interview
Interview
Interview
Interview
Interview
Interview
Interview
Interview