Alle 'Commentaar'-artikelen
Hier vind je een uitgebreide verzameling van 'Commentaar'-artikelen. De laatste trends en analyses. Lees ook onze opinies, columns, achtergronden en marktanalyses.
89 resultaten
Weergave:
Noodkreet van slatelers
Mijn supermarkt verontschuldigt zich voor de lege schappen in het koelvak. De spinazie is op. Al wekenlang! Op een plakbriefje staat dat zaaien, teelt en oogst ontregeld zijn als gevolg van het weer. Tuinders hebben niet kunnen zaaien. De consument snapt het. Hij heeft zelf ook allang een pesthekel aan de regen. Slakken vreten planten op in de (moes)tuin.
Aftrap aspergeseizoen
Pyrrusoverwinning met gewasbescherming
Glastuinbouw Nederland meldt het als een overwinning. De Europese Commissie trekt de vermaledijde gewasbeschermingswet (SUR) in. De wet beoogde het middelengebruik per 2030 te halveren.
Wegblijven van oorlogsmodus
Aan ambitie ontbreekt het niet
Aan ambitie ontbreekt het niet. De Federatie Vruchtgroenteorganisaties (FVO) wil over drie jaar een nieuw chemievrij teeltrecept presenteren. Op zes bedrijven start een pilot. In kassen van 3 tot 5 hectare blijft de ‘medicijnkast’ dicht en zijn alleen nog laag-risico werkzame stoffen, micro-organismen, feromonen en plantaardige extracten beschikbaar. Deze zogeheten ‘100% groen’-producten moeten de nieuwe standaard worden.
‘15% biologisch gaan ze nooit halen’
In het artikel over de politieke doelen voor biologisch kunt u lezen over een gedragsonderzoek onder consumenten. Kopen ze wel eens of vaak of nooit biologisch en waarom dan?
Harde cijfers WEcR over inkomens niet altijd even hard
In de lijstjes over inkomens wordt per definitie gemiddeld en gegeneraliseerd. De onderzoekers vergelijken ook weleens iets wat door nieuwe standaarden en telmethodes onvergelijkbaar is.
Bayer gooit met tomaten naar gentech-angstig Brussel
Bayer kan niet wachten en smeedt alvast een verbond met een Koreaans biotechbedrijf voor een Crispr-Cas tomaat.
Gelijk hebben of gelijk krijgen
Het College voor toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) past de procedure aan. Het doel is om sneller een veilige variant toe te laten. Ook kan een niet-chemische maatregel als veilig alternatief gelden. Fabrikanten en telers pruttelen.
Ander beleid, maar welk?
De PVV besteedt nauwelijks aandacht aan tuinbouw. De partij was afwezig in de debatten.
Ons verhaal vertellen (gaap)
Er zou een sfeer aan het ontstaan zijn alsof Nederland de tuinbouw beter kwijt dan rijk zou zijn.
Agrarisch Ondernemer van het Jaar ambassadeur voor sector
De uitnodiging van de koning voor de Agrarisch Ondernemer van 2023 voor de uitblinkerslunch is persoonlijk, maar eigenlijk ook een waardering voor de sector.
Kassen kwamen niet, batterijen wel?
In Noordoost-Groningen en in Zuidoost-Drenthe moest ooit de glastuinbouw nieuwe dynamiek brengen. Nu lonken ze naar internationale batterijproducenten.
Wetenschap beslist
Eigenlijk is de brede weerzin tegen glyfosaat – ’s werelds meest gebruikte gewasbeschermingsmiddel – wonderlijk.
Langs onnavolgbare Haagse paden naar fossielvrij
Extinction Rebellion juicht om een dooie mus, maar negeert de échte maatregelen die op de glastuinbouw afkomen. Hoe zit dat?
Klimaatmaatregelen glastuinbouw: over wiens graf heen?
De Groningse gaskraan ging op 1 oktober dicht. Niet dat er nog veel gas omhoog werd gepompt, maar toch: een historisch moment, zeker ook voor de glastuinders van Nederland. Die schrokken twee weken geleden echter harder van de fiscale klimaatmaatregelen die het demissionaire kabinet nog wil laten goedkeuren door de oude Tweede Kamer.
Commentaar
Commentaar
Commentaar
Commentaar
Commentaar
Commentaar
Commentaar
Commentaar
Commentaar
Commentaar
Commentaar