Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Amerikaans ras bataat voor frites’

“De afzet verloopt stroef”, verzucht Pieter Verschure in Aarle-Rixtel (N.Br.) als het om zijn bataat gaat. “Wel hebben we contact met de industrie, die willen wel bataat om frites van te bakken, maar dan van het Amerikaanse ras Covington.”

Laatst geüpdatet:

Foto: Stan Verstegen

Foto: Stan Verstegen

“De afzet verloopt stroef”, verzucht Pieter Verschure in Aarle-Rixtel (N.Br.) als het om zijn bataat gaat. “Wel hebben we contact met de industrie, die willen wel bataat om frites van te bakken, maar dan van het Amerikaanse ras Covington.”

Dat ras teelt Verschure nu nog niet. “Dat is dus lastig. Je moet beginnen met voldoende ‘moeren’ om stekken van te snijden en zo moet je dat geleidelijk uitbouwen. Daar heb je een of twee jaar voor nodig. Het is wel een vrij ras zonder licentie, dus je mag het zelf vrij vermeerderen. Een voordeel van deze ontwikkeling is wel dat we dan een vast afzetkanaal hebben en dat biedt zekerheid. Het is mogelijk dat we dan minder voor de verse markt en meer voor de industrie gaan telen, maar we blijven wedden op beide paarden, zeg maar.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers