Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Alleen nog groene kool op het land’

Roel Bakker in Wervershoof verdeelt de aandacht in deze periode over kool, tulpen en sierkool. Onder glas wordt de kasgrond voor zaadteelt gestoomd.
Foto: Lex Salverda

Foto: Lex Salverda

Roel Bakker in Wervershoof verdeelt de aandacht in deze periode over kool, tulpen en sierkool. Onder glas wordt de kasgrond voor zaadteelt gestoomd.

In de schuur worden vóór de koffie de bakken voor de tulpenbroei gewassen en opgeplant en vervolgens maken ze de sierkool tot snijbloem. Daarna is het buiten tot 15.00 uur groene kool snijden en af en toe nog wat bloemkool. Er stond in week 50 nog 2 hectare groene kool op het land (Jaspis, Baical, Nebrasca en Impressa) waarvan de oogst tot maart doorgaat. “Het is te doen, al is de grond nat en zijn de dagen kort”, aldus Bakker op 12 december.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers