Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Aardbei Glas

'Goed dat het kouder is geworden'

‘Goed dat het kouder is geworden’

“We hebben geen bloemen hoeven te verwijderen”, vertelt Marco van As in Tricht over zijn Elsanta doorteelt. Door het mooie weer in oktober, het was toen relatief warm, in combinatie met een hoge  lichtinstraling was de bloei in de laatste week van oktober afgerond, zodat je mag verwachten dat de vruchten daarvan ook nog voor Nieuwjaar klaar zijn. Wat de pluk betreft loopt het ook vlot. Dat is ook nog een gevolg van het weer in oktober. Begin deze maand dreigde er wel even de klad in te komen, toen bleef de temperatuur overdag en ‘s-nachts op een zowat gelijk niveau van zo’n 16 graden Celsius, in combinatie met relatief donker weer. “Dat kon je toen meteen zien, dat gaf wat bloemafstoting aan de gewasrijen aan die wat meer in de schaduw liggen. De kwaliteit is daar nog steeds iets minder. Daar doe je in dit stadium verder niets aan; We houden meer met het planten altijd wel rekening mee, deze keer zijn die planten  anderhalve dag eerder geplant dan de rest.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers