Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Aan de basis met Bonalan in ijsbergsla, daarna alleen mechanisch’

De firma Sprenkeling in Heerhugowaard wordt geleid door de drie broers Ard, Ton en Joep Sprenkeling. Ze telen jaarlijks 80 hectare ijsbergsla en 32 hectare andijvie. Andijvie hadden ze in het verleden al, vertelt Joep, maar verdween met de specialisatie in ijsbergsla.
Aan de basis met Bonalan, daarna alleen mechanisch

Aan de basis met Bonalan, daarna alleen mechanisch

De firma Sprenkeling in Heerhugowaard wordt geleid door de drie broers Ard, Ton en Joep Sprenkeling. Ze telen jaarlijks 80 hectare ijsbergsla en 32 hectare andijvie. Andijvie hadden ze in het verleden al, vertelt Joep, maar verdween met de specialisatie in ijsbergsla.

De ijsbergsla gaat naar een snijderij en dat bedrijf kwam zes jaar geleden met de vraag of ze de andijvieteelt weer wilden oppakken. De teelten staan hoofdzakelijk op zandgrond van bollenboeren, naast kleigrond met 20 tot 30 procent afslibbare delen.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers