Doorgaan naar artikel

Signify ziet markt tuinbouwverlichting kantelen na dip

Verlichtingsbedrijf Signify heeft in de afgelopen drie maanden een herstel gezien van de verkopen van belichting aan tuinbouwbedrijven en verwacht dat het herstel doorzet.

Signify is een Nederlandse producent van lichtbronnen en van oudsher een divisie van Philips. Het hoofdkantoor staat nog altijd in Eindhoven. Topman Eric Rondolat vertelde in de persconferenctie vrijdag 25 oktober dat tuinbouw weer positief bijdraagt aan de resultaten van Signify. Dat herstel komt na twee slechte tuinbouwjaren voor Signify, waarin het fors sneed in de hele wereldwijde organisatie. Signify heeft een sterke positie in tuinbouwbelichting, zeker na de overname van Fluence in 2022.

Overproductie

Rondolat noemde twee redenen voor de verbetering. Lang was er overproductie in de Verenigde Staten. Dat lijkt ten einde, al is daar nog geen volledige omslag zichtbaar. Ook heeft Signify nieuwe innovatieve producten uitgebracht die passen bij de wens van moderne tuinbouwbedrijven. In de presentatie van de hoogtepunten van het derde kwartaal noemt het bedrijf samenwerking met twee tuinbouwbedrijven voor belichtingsystemen: Agtira in Zweden (zie foto) en Great Lakes Greenhouses in Canada.

De omzet van het hele concern (inclusief consumentenverkopen) daalde in het derde kwartaal met 6,8% naar € 1,54 miljard door de aanhoudende zwakte in China en de professionele verkopen in Europa. Deze werden gedeeltelijk gecompenseerd door een sterkere verkoop van landbouwverlichting.

Verbod TL

De verkoopcijfers van Signify laten al kwartalen op rij krimp zien, hoewel het tempo daarvan langzaam afneemt. Vooral de tak waar Signify traditionele verlichtingsvormen zoals gloeilampen maakt, kromp flink. In de afgelopen drie maanden daalde de omzet daar met bijna 30% vooral door het EU-verbod op TL-verlichting.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin