Doorgaan naar artikel

Toename van vruchtboomkanker in appel en peer

Afbeelding
Bayer Cropscience

toonaangevend en innovatief in gewasbescherming, biotechnologie en zaaizaden

Direct na de fruitoogst hebben we te maken met plukwondjes en in een later stadium ontstaan er wondjes door de bladval tijdens de herfst. Dit zijn uitstekende toegangspoorten voor vruchtboomkanker, zeker in combinatie met vochtige weersomstandigheden.

Om de fruitbomen te beschermen tegen vruchtboomkanker, is het noodzakelijk om deze wondjes af te dekken met een fungicide. Wees hier alert op, want de ziektedruk van vruchtboomkanker neemt in zowel appel als peer toe. Vruchtboomkanker kan veel schade veroorzaken in jonge, maar ook zeker in oudere aanplanten.

Toepassing

Folicur, met als werkzame stof tebuconazool, heeft een sterke werking tegen vruchtboomkanker. Zowel Folicur SC als Folicur WG mogen maximaal twee keer per jaar worden ingezet in de appel- en perenteelt met een spuitinterval van 21 dagen. 

Dosering

  • De dosering van Folicur SC bedraagt in appel max 0,3 L/ha en in peer 0,24 L/ha.
  • De dosering van Folicur WG bedraagt in appel 0,5 kg/ha en in peer 0,4 kg/ha.

Het advies is om de eerste bespuiting uit te voeren bij een bladval van 50% en de volgende behandeling uit te voeren bij 100% bladval. 

Meer informatie?

Bekijk ook onze Gewaspagina ‘ Tijd voor Peer’ en ‘Tijd voor Appel’ voor een compleet overzicht van artikelen, aanbevelingen, producten en meer.

Klik op het onderstaand logo voor meer productinformatie en aanbevelingen, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur.

biedt telers in Nederland het grootste aanbod gewasbeschermingsmiddelen met een op de Nederlandse markt gerichte onderneming. Vanuit Hoofddorp is het bedrijf actief in het ontwikkelen, distribueren en adviseren van gewasbeschermingsmiddelen.  Meer informatie over Bayer CropScience  * Bayer CropScience levert als partner gesponsorde artikelen aan. De inhoud van deze artikelen valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Meer over Bayer Cropscience

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin