Doorgaan naar artikel

Drie prijzen, drie nieuwe juryvoorzitters bij Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2025 

De inschrijving van de verkiezing Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2025 is geopend. Met deze editie maar liefst drie prijzen.

Met de nieuwe prijs Jong Agrarisch Talent van het Jaar wil de organisatie van Agrarisch Ondernemer van het Jaar samen met de partners – het ministerie van LVVN en Interpolis – jonge agrarische ondernemers (onder de 35 jaar) in de spotlights zetten. De jury, onder voorzitterschap van Afke Baukje Spierings, legt hierbij de nadruk op essentiële aspecten zoals innovatie, veranderingsbereidheid en het omarmen van nieuwe technologieën.

Spierings wil bij de kandidaten vooral letten op toekomstbestendigheid, ofwel: kan een ondernemer goed inspelen op ontwikkelingen in de maatschappij, weet hij of zij wat er leeft in de omgeving en lukt het daarbij het bedrijf rendabel te maken? “Goed kijken naar hoe je je bedrijf hierop kunt aanpassen en tegelijk zorgen dat je bij jezelf blijft.”

De buitenwereld is voor de boer ingewikkeld. Hoe ga je daarmee om?

De jury kiest uit de aanmeldingen drie genomineerden die een pitch voorbereiden om de jury te overtuigen. Daaruit kiest de jury één winnaar.  De jury van Jong Agrarisch Talent bestaat verder uit Roy Meijer (voorzitter NAJK), Heleen van Loon (docent HAS Hogeschool), en secretaris Jan Vullings, hoofdredacteur Boerderij en Groenten&Fruit. De winnaar krijgt ondersteuning zoals een coachingtraject met een innovatiemakelaar of een businesscoach. 

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Petra Frans

freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin