Doorgaan naar artikel

Elke sector heeft ambassadeurs

Rabobank schetst in de Agrofoodvisie vier scenario’s voor de lange termijn: schaalvergroting, extensivering, verbreding en sanering.

Diverse partijen hebben invloed. En belangrijk, de boer kiest hierin een route. Afhankelijke van de plek, positie, persoonlijke omstandigheid en voorkeur. Er is een plan. Voor Afke Baukje Spierings is dit de kern in de verkiezing van Jong Agrarisch Talent, een nieuwe prijs in de stal van Agrarisch Ondernemer van het Jaar. Spierings is voorzitter van de jury. Hoe speelt de jonge ondernemer in op al die aspecten en blijft hij tegelijk bij zichzelf, legt zij bij de aftrap van de campagne voor editie 2025 uit.

Een podium voor deze droomplannen

Jonge ondernemers starten met ambitie. Plannen genoeg, op alle terreinen, in alle richtingen. Daar mag best meer aandacht voor zijn. In de strijd om de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar is resultaat vereist. In de verkiezing van Jong Agrarisch Talent komt nu toch een podium voor deze droomplannen.

LTO-voorzitter Ger Koopmans is de nieuwe voorzitter van de jury van de verkiezing Agrarisch Ondernemer, de meest prestigieuze titel in de sector. De campagne start voor de 29e editie. Toegegeven, het is een roerige tijd. En tegelijkertijd, wat is nieuw? Het is nooit saai. Is dit speelveld niet al jaren tumultueus? En er zijn altijd ondernemers die succesvol zijn in hun route. Het is belangrijk om ook deze voorlopers koplopers, innovators, inspirators of hoe je de ondernemers ook wilt typeren in de schijnwerpers te zetten. Deze topondernemer is niet alleen een paradepaardje, maar ook ambassadeur voor de sector.

Aan ondernemers en talenten: Kruip uit je schulp en meld je aan!

Koopmans zegt vooral te letten op ondernemerskracht, authenticiteit en uitstraling. De termen passen net zoveel bij de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar als ambitie, lef, daadkracht en volharding. Natuurlijk gaan er soms ook zaken mis. Het is de kern van ondernemen. Iedereen heeft wel butsen en schrammen.  

Kortom, de aftrap is gegeven. Aan ondernemers en talenten: Kruip uit je schulp en meld je aan! Aan collega’s: Meld hen aan! Laat collega’s, beleidsmakers en burgers kennismaken met deze topondernemers en hun visie, dadendrang en de keuzes die zij maakten.

Bekijk meer

Share this

Jan vullings
Jan Vullings

hoofdredacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin