Doorgaan naar artikel

Blue Radix ontvangt nieuwe investering in autonome teeltoplossing

Blue Radix heeft een additionele investering van € 5 miljoen ontvangen van Navus Ventures en Horticoop.

De extra investering gebruikt Blue Radix om de commerciële groei van het bedrijf te versnellen. Crop Controller van Blue Radix, dat autonome klimaat- en irrigatiesturing, biedt voor zowel ‘mid- en hightech’ kassen in elk klimaat, wordt momenteel al in bijna 100 kassen wereldwijd gebruikt. AI-technologie doet het meeste complexe en herhalende werk.

Volgens het bedrijf resulteert de opbrengst en energiebesparing voor telers in een jaarlijks rendement op de investering tot tien keer de kosten. Aanvullend op Crop Controller helpt de geïntegreerde Strategy Optimizer-module telers om de teeltstrategie te verbeteren, met scenario’s die het mogelijk maken om een meer voorspelbare opbrengst te realiseren.

Duurzame voedselproductie stimuleren

Horticoop investeert actief namens 300 glastuinbouwbedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de tuinbouwsector. De autonome teeltoplossing van Blue Radix volledig in lijn met de ambitie van Horticoop. Patrick Groeneveld, CEO van Horticoop: “Blue Radix is een bewezen leider op het gebied van toegepaste kunstmatige intelligentie in de tuinbouwsector. Het pakt complexe en wereldwijde uitdagingen aan, door telers te voorzien van intelligente oplossingen gebaseerd op algoritmes. We zijn dan ook verheugd met deze tweede investering, die de essentie van onze coöperatie kenmerkt: investeren in de toekomst van de tuinbouwsector.”

Navus Ventures is verheugd Blue Radix, met hun bewezen staat van dienst, opnieuw financieel te ondersteunen en te helpen met kennis en haar netwerk, om een wereldwijde impact te maken op het gebied van duurzame voedselproductie en energiebeheer.” Directeur Eduard Meijer: “Wij zien kastechnologie als een belangrijke aanjager van die efficiënte en duurzame voedselproductie.” Navus Ventures is een venture capital firma, onderdeel van een aan Lely (Farming Innovators) gelieerd familieberijf.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin