Doorgaan naar artikel

Checklist voor onderhoud WKK

Op initiatief van Cogen en LTO Glaskracht Nederland is er nu een checklist waarmee ondernemers meer zicht krijgen op de inhoud en uitvoering van het onderhoudscontract voor gasmotor WKK’s.

Energy Matters, de samensteller van de checklist, heeft daarnaast een praktische handleiding geschreven over de noodzakelijkheid, de geleverde werkzaamheden en de bijbehorende kosten van het onderhoud. In de praktijk zijn er grote verschillen in onderhoudscontracten en vaak zijn ze niet volledig. De handleiding en checklist kunnen glastuinbouwondernemers bewust maken van wat wel en niet geregeld is in hun bestaande of nieuw af te sluiten contract.

Een goed onderhoudscontract is van groot belang voor de sterk teruggelopen rentabiliteit van Warmte Kracht Koppeling (WKK). Het onderhoud van de installatie vormt een aanzienlijke kostenpost en is essentieel voor een betrouwbare en efficiënte werking.

De Checklist Onderhoudscontract Gasmoter WKK is opgesteld in opdracht van LTO Glaskracht Nederland en Cogen Nederland met inbreng van Achmea (Interpolis en Avéro Achmea). De checklist kan hier worden gedownload.

Share this

Afbeelding
Gerard Boonekamp

oud-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin