Westlandse warmteclusters hebben InfraCo opgericht. Deze coöperatie vertegenwoordigt de belangen van de afnemers van warmte in het nieuw te bouwen Warmte Systeem Westland.
InfraCo wil namens glastuinders en andere ondernemers, maar ook namens particulieren zorgen dat het warmtesysteem {{ https://www.gfactueel.nl/Glas/Nieuws/2022/2/Westland-op-de-kop-met-Warmtenetwerk-en-WarmtelinQ-855081E/ }} rekening houdt met alle afnemers, nu en in de toekomst. Naast het ontwikkelen van voldoende transportcapaciteit is het voor producenten en afnemers van warmte ook belangrijk om de warmte, die opgewekt wordt door de diverse aardwarmteprojecten, onderling uit te kunnen wisselen. Ook de restwarmte vanuit Rotterdam moet via dit systeem verdeeld worden.
Overleg met gemeentes en uitvoerder
Het warmtesysteem wordt ontwikkeld en uitgevoerd door Warmte Netwerk Westland, met Capturam en HVC als aandeelhouders, in samenspraak met gemeentes Westland en Midden-Delfland. WNW en InfraCo zijn momenteel in overleg over de hoeveelheid warmte die door de leidingen moet gaan stromen. Dit heeft effect op de grootte van de leidingen en koppelingen tussen de warmteclusters, zowel van de bestaande clusters als de clusters die in ontwikkeling zijn.
Warmtevraag beter in beeld
InfraCo heeft een goed beeld van de hoeveelheid warmte die opgewekt wordt en kan worden. Maar hoe de vraag naar warmte zich zal ontwikkelen, is nog onvoldoende in beeld. InfraCo roept daarom ondernemers in de regio op om contact op te nemen met InfraCo. Dat betreft niet alleen glastuinbouw, maar ook industrie die in de toekomst, tussen 2025 en 2040, verwacht gebruik te zullen willen maken van duurzame warmte. Die communicatie mag verstuurd worden naar bestuurslid Danny van den Berg. {{ danny@aardwarmtevogelaer.nl }}
Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/