Directe verkoop van groente en fruit bij boer en tuinder is hot. Dat kan ook voor een horecateler als Han Lammers wat van de schade door corona goedmaken.
Han Lammers in Middenmeer van PUURgroenten is een van die telers die vrijwel geheel afhankelijk is vaan de horeca. De bijzondere bladgroente, mini-groente, kruiden en eetbare bloemen zijn niet geschikt voor het supermarktkanaal. Maar wél voor directe verkoop in de vorm van een drive-thru-restaurant, met een bijzonder culinaire picknickdoos.
‘Doe je moeder een plezier’
“Vrienden van PUURgroenten. Juist nu hebben we jullie nodig, om onze kas leeg te koken. Zaterdag 9 en zondag 10 mei, ook nog Moederdag, dus doe je moeder een plezier, je vrouw, je vriendin, of je vriend, het maakt ons niet uit”, roept Lammers in zijn enthousiasmerende aankondiging op Facebook.
Marco Roodzant van de Appelhoeve, Wout Schreuder van restaurant De Stroming en Jeroen Klepper van strandpaviljoen Noorderlicht komen Han en Saskia Lammers helpen de kas leeg te koken. Ook heeft PUURGroenten bondgenoten gevonden voor paling en boerenfrites.