Doorgaan naar artikel

‘Courgettes in de container of in een stalletje’

Een bevriende collega riep het al jaren: “Bert, je moet een stalletje met gele courgettes langs de weg zetten.”

Eigenwijs lachend wuifde ik zijn advies weg, te omslachtig, te veel werk en te weinig klandizie voor deze toch wel speciale, gekleurde courgette.

Echter, de coronacrisis bracht me op andere gedachten. De gele courgettes zijn bij uitstek een horeca- en verre-bestemmingenproduct. De horeca ging dicht en het vliegverkeer lag op zijn gat, dus de prijzen van de gele courgettes klapten volledig in elkaar. De container om te gaan storten stond al gereed.

Container met gestort product heeft grote aantrekkingskracht op voorbijgangers

Zo’n container is om meer dan een reden een ding. Niet alleen is het natuurlijk zonde om goed product weg te gooien. Maar ook weet ik vanuit het verleden dat een container met gestort product een grote aantrekkingskracht heeft op voorbijgangers, die er even ongevraagd als enthousiast inklimmen om wat gratis courgettes te bemachtigen. Dit soort activiteiten zijn niet echt rustgevend voor mijn, soms opvliegende, karakter.

Grote toekomst voor gele courgette

Dus toch maar een stalletje neergezet, eerst een oude ramenwagen met wat dozen. Nu een professioneel, dus niet door mij, in elkaar getimmerd stalletje.

En ik moet zeggen: de gele courgette gaat een grote toekomst tegemoet. Het stalletje loopt goed en het bijkomende voordeel is dat er niet meer gegraaid wordt uit de container die 25 meter verder staat. Dus een win-winsituatie.

Nu maar hopen dat de coronacrisis snel is afgelopen, al was het alleen maar om die bevriende collega uit te nodigen voor een etentje in leuk restaurantje.

Share this

Afbeelding
Bert Doelman

courgetteteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin