Anti-verspillingsplatform Kromkommer stopt met het maken van soep van verspillingsgroente, de belangrijkste inkomstenbron.
Kromkommer stopt per 2020 met het maken van soep uit ‘kromme’ groenten. De initiatiefnemers van Kromkommer hebben zich in 2019 de vraag gesteld of ze verder gaan investeren in het opbouwen van een professioneel ‘soepbedrijf’. Ze kiezen daar dus niet voor.
60.000 kilo kromme groente
Uit een toelichting op het jaaroverzicht van 2018 bleek eerder dit jaar dat Kromkommer 60.000 kilo kromme groente afneemt bij 15 telers. Met het team van 4,5 fte’s lukte het Kromkommer door de soepverkoop wel uit de rode cijfers te blijven in 2018. Dat wordt steeds moeilijker door toenemende concurrentie en prijsdruk.
Tekst gaat verder onder de tweet
Lieve Krommunity, we willen graag iets belangrijks met jullie delen: Kromkommer gaat stoppen met het maken van de lekkerste soep van kromme groente. We gaan het werk aan onze missie op een andere manier voortzetten. Lees er alles over in deze blog: https://t.co/ZN7yGJWlNM pic.twitter.com/aJFyfxzkFi
— Kromkommer (@Krommunity) November 13, 2019
417.000 kommen soep
In 2018 werd 60.000 kilo groente verwerkt tot 417.000 kommen soep. Dat volume was niet gegroeid ten opzichte van 2017. Toen schreef Kromkommmer dat de verkoop van producten als soep belangrijk is om het doel te bereiken en verspilling te voorkomen. Nu onderzoekt Kromkommer andere manieren. Er wordt gewerkt aan een lespakket voor basisscholen. Het nieuwste project is een kinderboek over kromme groente en fruit. Ook heeft Kromkommer al speelgoed met een didactische anti-verspillingsboodschap.