Doorgaan naar artikel

Rechter: mogelijk planschade door kassenbouw

De Rechtbank van Limburg heeft een recreatiepark in Maasbree in het gelijk gesteld in een traject voor planschade door kassenontwikkeling in de directe omgeving.

De exploitant van het park zegt tonnen vermogenschade te hebben geleden, wat door de gemeente Peel en Maas niet is erkend. Zo zou een deel van zijn terrein niet meer exploitabel zijn te maken door de nabijheid van glaspercelen. De gemeente Peel en Maas heeft in het verleden bedrijven toegestaan uit te breiden en heeft door ontwikkeling van het glastuinbouwgebeid Siberië deze ondernemer mogelijk benadeeld, oordeelt de rechtbank. De directe omgeving heeft recreatieve waarde verloren door de ontwikkeling van kassen, stelt de ondernemer. De gemeente moet opnieuw een aanvraag voor planschade in behandeling nemen met daarbij de adviezen van Stichting Advisering Bestuursrechtspraak. Zo moet de gemeente een nieuw besluit nemen en alsnog beoordelen in hoeverre de geleden schade ligt binnen het normaal maatschappelijk risico.

Het recreatiepark heeft ook ingespeeld op de ontwikkeling van tuinbouw in het gebied. Zo is een deel van de huisjes op het park verhuurd aan arbeidsmigranten.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin