Doorgaan naar artikel

Acties Conference helpen markt vooruit

Nederlandse supermarktacties helpen de afzet deze week met een licht herstel.

De combinatie van een krapper aanbod en de actievraag bracht bij de grotere maten deze week verlichting. De prijzen kwamen voor grote maten nu overtuigend boven de 60 cent, een winst van vier tot vijf cent.

Acties in de supermarkten zijn niet messcherp, maar wel aantrekkelijk. Aldi, Emté en Plus vragen 99 cent voor een kilo. Albert Heijn haalt 30 procent van de tassen appels en peren. Volgende week heeft de marktleider de Conference los in de aanbieding voor 99 cent.

Of dat het begin is van een herstel valt nog af te wachten. Signalen uit de verkoop van ongesorteerd product en industrie wijzen hier nog niet op. Ongesorteerde partijen zijn voor 45 cent tot waarde te brengen als het om grove partijen gaat. De kleinere maten brengen nog relatief weinig op. De kleinere maten worden nog wel eens aan de industrie aangeboden, maar er zijn signalen dat daar de vraag ook achter blijft. Partijen industrie worden voor lagere prijzen aangeboden dan normaal. Een handelaar weet van een aanbod van 4 cent per kilo.

Een misschien positief vooruitzicht voor de perenafzet is de droogte in teeltgebieden in het Zuidelijk Halfrond. Daardoor worden minder kilo’s verwacht en kleinere maten.

De laatste prijsnoteringen op Britse en Duitse groothandelsmarkten laten een heel licht herstel zien van de Conference prijzen. Eén cent kwam erbij op beide markten in de staart van december, nadat de prijzen eerder waren gedaald.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin