Doorgaan naar artikel

Zuid-Holland wil verbinding glastuinbouw en landbouw

De provincie Zuid-Holland richt een Platform Duurzame Landbouw op, met daaraan gekoppeld een kennis- en innovatieagenda.

Daarvoor is ook geld beschikbaar uit de Europese ontwikkelingsgelden POP3. Het platform is ‘een samenwerkingsverband waarin ontmoeten, leren en doen centraal staan zodat verrassende inzichten en (cross-sectorale) activiteiten zullen ontstaan’, schrijft gedeputeerde van de provincie Han Weber.

Hoewel Zuid-Holland akkerbouw en veeteelt wil verduurzamen, is tomatenteler Ted Duijvestijn ook in de werkgroep actief. De provincie wil de verduurzamingsontwikkeling maken over de andere sectoren heen, weet Duijvestijn en de verbinding zoeken met de stad. In de werkgroep zitten meerdere stadslandbouwprojecten en bijenprojecten, maar ook afzetpartij Willem & Drees. Drie inspiratiesessies zijn er geweest. Duijvestijn: “We gaan toewerken naar concrete voorstellen, dat is de bedoeling van de inspiratiesessies. Het is een interessant project met interessante mensen en dit kan echt wat opleveren.” In april praat Provinciale Staten van Zuid-Holland over een ambitiedocument.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin