Doorgaan naar artikel

Provincie wil transparanter grondbeleid Westland

De provincie Zuid-Holland vraagt in een brief aan de gemeente Westland meer verslag te doen van de risico’s die het loopt in bijvoorbeeld het grondbeleid.

De gemeente heeft een reeks projecten onder handen om de glastuinbouw te herstructureren of infrastructuur te verbeteren. Daarop loopt de gemeente risico’s die het nu niet transparant genoeg maakt. Westland is bang dat de onderhandelingspositie verslechterd als het meer bekend maakt over de risico’s die ze loopt. De provincie maakt die opmerking over de begrotingsbeoordeling voor 2016. Westland valt onder het repressieve toezicht van Zuid-Holland. De provincie vraagt de gemeente verder het onderhoud van openbare gebouwen voldoende op peil te houden.

Uit stukken van de gemeente zelf blijkt dat Westland de risico’s sinds 2012 heeft terug gebracht van 75 tot circa 50 miljoen euro. De verbetering van de grondmarkt leidt naar verwachting tot een gunstiger risicoprofiel. Meer projecten zullen daardoor met positief saldo worden afgesloten, is de verwachting.

Westland kende in 2014 met 725 gerealiseerde woningen het grootste aantal opleveringen sinds haar bestaan.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin