Het Lokaal, zo gaat de Foodhal in Amersfoort heten waar streekproducten van regionale boeren en tuinders verkocht gaan worden.
Inmiddels is in de afgelopen zeven weken via een succesvolle crowdfundingcampagne €160.000 bijeengebracht voor het project. Aangezien het doelbedrag van €150.000 binnen is, hebben de initiatiefnemers het streefbedrag verhoogd tot €200.000. De campagne loopt nog tot 31 juli, aldus Duurzaambedrijfsleven.nl.
Inkoop bij telers uit regio
Het voedsel is rechtstreeks ingekocht bij boeren en tuinders uit een straal van 50 kilometer rondom Amersfoort. De initiatiefnemers willen een korte, transparante keten creëren met een prijsvoordeel voor zowel de tuinder als de consument. De duurzame marktplaats vestigt zich in twee oude loodsen van een voormalige lijm- en zeepfabriek in het stadshart van Amersfoort. De hal biedt ook ruimte aan horeca en dient als kenniscentrum over regionaal voedsel en stadslandbouw met voedselevenementen en cursussen. Het Lokaal moet eind 2015 haar deuren openen.