Doorgaan naar artikel

Veilingupdate: witlofprijzen blijven grillig

Pieken en dalen in de klokprijzen van witlof. Pieken en dalen die bovendien niet overeenkomen met elkaar wanneer België en Nederland vergeleken worden.

De witlofprijzen voor de klok van Belorta blijven in januari achter bij de prijzen die eind december genoteerd werden. Vandaag was er wel een kleine plus ten opzichte van gisteren. Kort fijn deed 84 cent (gisteren 79 cent), kort grof 72 (gisteren 60) en grof deed voor de klok van de Mechelse Veiling in Sint-Katelijne-Waver 57 cent (gisteren 54 cent).

In geen van de drie sorteringen halen de prijzen echter het niveau van topdagen als 29 en 30 december, met prijzen die bijna de 2 euro per kilo aanraakten. In december haalden de drie belangrijkste witlofsorteringen vaker dan niet niveaus boven de euro.

Voor de klok van ZON fruit & vegetables was er begin deze week nog ruimte voor prima prijzen met maandag 1,41 en dinsdag 1,35 euro voor kort grof. Vandaag was dat 87 cent. De sortering lang haalde in Venlo gisteren nog een prima notering van 1,26 euro, om vandaag echter te kelderen naar 61 cent. Beide sorteringen noteerden in december geregeld mooie prijzen, maar bijna net zo vaak ook prijzen ver onder de euro per kilo.

Klik hier voor meer actuele veilingprijzen

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin