Doorgaan naar artikel

Personeel Arend-Sosef krijgt ontslagbrief

Gisteren en vandaag hebben de medewerkers van het failliete Arend-Sosef hun ontslagbrieven gekregen. Ondertussen gaat met name het technisch personeel wel weer mondjesmaat op pad om klussen bij klanten af te maken.

Conform de faillissementswet mogen de nu formeel ontslagen medewerkers gedurende de komende zes weken geen andere baan aannemen. Dat geeft de curator de kans om het bedrijf of onderdelen daarvan met personeel en al een doorstart te laten maken of te verkopen. De rechter heeft in het vorige week verschenen vonnis de curator voor zijn onderzoek naar de kansen voor zo’n doorstart een zogenoemde afkoelingsperiode van twee maanden gegeven, met mogelijkheid van twee maanden verlenging.

“De sfeer op de bijeenkomsten voor het personeel gisteren en vandaag is gelaten”, zegt Hans van de Wetering, voorzitter van de ondernemingsraad van Arend-Sosef. “Er zijn veel vragen. Over wanneer het UWV de salarisbetaling gaat overnemen bijvoorbeeld. En wat precies de regels zijn voor een nieuwe baan bij een ander bedrijf of bij ons eigen bedrijf na een eventuele doorstart.”

Van de Wetering hoopt dat er sneller dan pas over 6 weken duidelijkheid zal zijn over een doorstart. “Het is nu onzeker voor het personeel, maar ook voor klanten. Er zijn wel wat monteurs aan het werk, maar voor het afmaken van klussen moeten de materialen er wel zijn, betaald en wel.”

De afkoelingsperiode van twee maanden is ook bedoeld voor de curator om een compleet beeld te krijgen over de inventaris en voorraden van het failliete bedrijf en welk deel daarvan eigendom is van het bedrijf zelf en welk deel nog niet is betaald en dus eigendom is van derden.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin