Doorgaan naar artikel

Rabo gaat helpen kassen stichten in Afrika

De Rabobank gaat deelnemen in een Nederlands consortium van kennisinstellingen en bedrijfsleven om de bedekte groenteteelt in Afrika te ontwikkelen.

Dat maakt de bank vandaag bekend op de conferentie Seed 2 Feed in Delft. Het moet leiden tot nieuwe tuinbouwprojecten waaraan ook het Nederlandse bedrijfsleven een bijdrage levert via Greenport Holland.

Via dit consortium willen partijen de Nederlandse expertise bundelen en Nederlands-Afrikaanse partnerrelaties opzetten om een bloeiende Afrikaanse groenteproducerende sector te ontwikkelen. Berry Marttin, lid van de Raad van Bestuur van de Rabobank: “Ervoor zorgen dat de groeiende wereldbevolking nu en in de toekomst over voldoende voedsel kan beschikken, is een van de grootste uitdagingen voor de moderne wereld. De Nederlandse glastuinbouw kan hierin een belangrijke rol spelen.”

De Rabobank gaat haar internationale netwerk inzetten om de meest kansrijke teeltgebieden te lokaliseren en om kredietfaciliteiten te helpen ontwikkelen voor lokale coöperaties.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin