Doorgaan naar artikel

Sierteelt garant voor glasgroente bij energieplannen

De sierteelt stelt zich garant om alle voorstellen voor geplande energieprojecten via het PT door te laten gaan, ook als de glasgroentensector te weinig budget heeft voor haar bijdrage.

In de PT-commissievergadering sierteelt & groen dinsdag stelde de bloemisterij voor om alle door het ondernemingsplatform Energie&CO2 goedgekeurde projecten in 2013 door te laten gaan. Indien noodzakelijk bij onvoldoende beschikbaar budget  vanuit glasgroente wil sierteelt wel garant staan om enkele belangrijke energieprojecten toch uit te voeren. LTO Noord Glaskrachtvoorzitter Nico van Ruiten: “We hebben gezegd dat het met het oog op onze doelstellingen 2020 belangrijk is dat het volledige energieprogramma wordt uitgevoerd, dus als de glasgroentesector nu onvoldoende budget heeft, dat de sierteelt dat dan tijdelijk voorschiet. Dat kan verrekend worden als er verdere meevallers zich voordoen bij de afbouw van het PT.” Zo’n systematiek is gelijk aan die waarbij de overheid en bedrijfsleven een gelijke bijdrage aan projecten doen. Van Ruiten: “Dan zie je soms ook dat de overheid voorschiet, maar dat uiteindelijk alles op 50/50 uitkomt.”

Donderdag blijkt of de glasgroentesector nog veel geld in PT-projecten wil steken. Dan wordt bekend of glasgroententelers nog heffing willen betalen over 2013. Van Ruiten wil daarop pas donderdag reageren, maar zijn voorstel tot voorfinanciering uit de sierteeltsector duidt op een beperkt budget van glasgroentetelers.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin