Doorgaan naar artikel

Loting IRE: mazzel voor 87 tuinders

Door loting is bepaald dat 87 glastuinbouwbedrijven € 3 miljoen subsidie krijgen vanuit de subsidie Investeringen in energiebesparing (IRE). De regeling was afgelopen najaar zwaar overtekend.

In totaal hebben 156 glastuinbouwbedrijven voor € 7,1 miljoen subsidie aangevraagd. Het budget was € 3 miljoen. Na de loting én een beoordeling zijn 97 investeringen goedgekeurd van 87 glastuinbouwbedrijven. Een aantal aanvragers heeft voor meerdere investeringen subsidie aangevraagd.

De meeste aanvragen zijn goedgekeurd voor het investeren in een eerste en tweede energiescherm. Het gaat in totaal om 42 aanvragen. Voor het investeren in een hogedrukvernelingssysteem zijn 13 aanvragen goedgekeurd, voor het investeren in een aansluiting op een energienetwerk 12. Er gaat € 1,1 miljoen subsidie naar investeringen in een energiecluster met warmteaansluiting. Het gaat om 9 aanvragen. De rest van de subsidie gaat naar investeringen in een warmtebuffersysteem, verticale ventilatoren, gevelscherm, diffuus glas en biomassa gestookte ketel.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin