Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘22 ton extra asperges verkocht aan consumenten ’

“Zo bang als ik was in maart, zo euforisch ben ik nu”, zegt Erik Verhoeven, aspergeteler in Cromvoirt (N.-Br.), als hij op 9 juni terugblikt op zijn aspergeseizoen.
Dit seizoen verkocht Erik Verhoeven 22 ton meer aan de consument dan vorig jaar. Door een andere marge maakte dat het wegvallen van 30 ton via de horeca goed. - Foto: Bert Jansen

Dit seizoen verkocht Erik Verhoeven 22 ton meer aan de consument dan vorig jaar. Door een andere marge maakte dat het wegvallen van 30 ton via de horeca goed. – Foto: Bert Jansen

“Zo bang als ik was in maart, zo euforisch ben ik nu”, zegt Erik Verhoeven, aspergeteler in Cromvoirt (N.-Br.), als hij op 9 juni terugblikt op zijn aspergeseizoen.

“In 2019 verkochten wij 30 ton asperge aan de horeca en 30 ton thuis en in landwinkels hier in de regio. Die 30 ton voor de horeca viel in maart helemaal weg, maar daar is 22 ton extra verkoop aan de consument voor in de plaats gekomen. Ik kan alleen maar zeggen: “Dankjewel consument, dankjewel! Jullie hebben goed je best gedaan.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers